Rökiga cashewdadlar

Dessa har en väldigt vuxen smak och blir ett perfekt komplement till godisbordet.

RECEPT

Rökiga cashewdadlar

2 dl cashewnötter
1 krm liquid smoke
1 msk vatten
1 ½ msk pressad citron
1 msk olivolja
2 msk näringsjäst
2 nypor salt
10-20 st medjooldadlar
50-100 g mörk choklad
Flingsalt

Blötlägg cashewnötterna i 8 timmar eller över natten. 

Mixa ihop nötter med liquid smoke, vatten, citron, olja, näringsjäst och salt i en matberedare.

Kärna ur dadlarna. Fyll dem med cashewröran. 

Smält chokladen och doppa halva dadeln i den. Strö över flingsalt innan chokladen svalnat helt. 

! Till detta recept fyllde jag 10 dadlar och använde cashewröran som blev över som en god spread att äta på kex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *