Griljerad kålrot

Nu finns det visserligen vegansk julskinka att hitta i frysen men innan det var griljerad kålrot en riktig gammal vego-klassiker.

RECEPT

Griljerad kålrot

1 kålrot

Kokning (detta moment kan förberedas dagen innan)
1 morot
1 gul lök
4 lagerblad
1 msk senapsfrön
2 msk rökt bbq-olja (alt. 2 msk olja + 1 liquid smoke)
1 msk salt
10 st kryddnejlikor
10 kryddpepparkorn
1 msk grönsaksbuljonpulver

Skala morot och lök och skär dem i stora bitar. Stöt senapsfröna lätt och lägg ner i en gryta med vatten med övriga ingredienser. Skala och lägg ner kålroten. Se till att den täcks. 

Koka kålroten mjuk i 1-2 timmar beroende på storlek. 

Griljering
2-3 msk skånsk senap
1 msk farinsocker
½ dl ströbröd
mjölkfritt margarin

Bred ut senapen på kålroten. 

Blanda farinsocker och ströbröd och strö över roten. 

Klicka ut några bitar margarin. 

Använd ugnens grillfunktion på 225 grader och låt roten få färg, det tar ca 10-15 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *