Marsipankulor med kolafyllning

Dessa är lite pilliga att göra men så värda det för de är otroligt smarriga!

RECEPT

Marsipankulor med kolafyllning
12 st

2 dl dadlar
1 tsk vaniljessens
½ tsk flingsalt
200 g mandelmassa
200 g vit choklad
30 g hasselnötter

Kärna ur dadlarna och mixa med vanilj och salt i en matberedare till en smet. 

Tryck ut mandelmassan på ett bakplåtspapper till en rektangel om ca 20×15 cm. 

Dela den i 12 bitar. 

På varje bit lägger du i mitten ut en klick av dadelsmeten. Vik in smeten och rulla försiktigt ihop till bollar.

Smält chokladen. Finhacka hasselnötterna och vänd ner i chokladen.

Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel. Skaka av överflödig choklad innan du lägger dem på ett bakplåtspapper för att stelna. 

Förvara i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *