Det är lätt att det blir mycket fet mat på julbordet och då kan det vara fräscht att bryta av med en krispig sallad som denna.
RECEPT
Rödkålssallad
300 g rödkål
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
½ msk balsamvinäger
½ tsk dijonsenap
2 nypor salt
1 apelsin
1 rödlök
1 dl pistagenötter
1 msk lönnsirap
Strimla rödkålen fint och blanda tillsammans med oljan, vinäger, senap och salt. Krama gärna kålen lite mjuk.
Skala apelsinen, ta bort så mycket du kan av den vita hinnan. Skär i mindre bitar. Blanda försiktigt med rödkålen (så den inte färgas av kålen) på ett fat.
Skär rödlöken i halvmånar. Stek mjuk i lite olja. Tillsätt pistagenötter och låt dem få lite färg. Rör ned lönnsirapen. Lägg blandningen ovanpå rödkålen.
Här nedan är en alternativ sallad där jag bytt ut pistagenötter mot pecannötter samt adderat granatäpplekärnor och skivor av färska fikon samt serverat allt på en bädd av mangoldsallad.