Grönkålspaj

Om det är något jag måste ha på julbordet så är det grönkålspaj. Den här är 100% växtbaserad!

RECEPT

Grönkålspaj med valnötter

Deg
125 g mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Arbeta ihop margarin och vetemjöl till smulor, tillsätt vattnet och knåda snabbt till en deg. 

Ställ kallt i 30 minuter.

Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda skalet på 225 grader i 15 minuter. 

Fyllning
400 g grönkål
2 små rödlökar
1 ½ dl valnötter

Riv av bladen från den hårda stammen. Förväll grönkålen i ca 5 min. 

Hacka rödlöken och stek mjuk i lite olja. Tillsätt grönkålen och låt den krympa.  Salta lätt.

Rör ner valnötterna i blandningen och fyll pajskalet. 

Stanning
2 ½ dl vegansk matlagningsgrädde
150 g silkestofu
¼ tsk vitpeppar
½ tsk salt
½ tsk muskot
1 tsk grönsaksbuljongpulver
2 dl riven vegansk ost

Vispa ihop grädde, tofu, salt och kryddor med ex. en stavmixer. Rör ner osten.

Häll över pajen. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter.

Ett svar på ”Grönkålspaj”

  1. Pingback: Vegansk Jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *