Oh my lord, den här stuffingen är så god! Stuffing, eller fyllning på svenska, är egentligen något man brukade stoppa in i en kalkon under tillagning men numera är det vanligt att göra den på sidan av – tack och lov!
RECEPT
Stuffing
8 pers (till buffé)
1 gul lök
2 selleristjälkar
450 g vegansk korv (minst hälften får gärna vara riktigt smakrik)
100 g mjölkfritt margarin
1/3 tsk svartpeppar
½ tsk salt
½ tsk ingefära
½ tsk salvia
½ tsk timjan
2 hönökakahalvor
Hacka lök och selleri i mindre bitar. Dela korven i små bitar. Stek tillsammans tills lök mjuknat och korven fått färg.
Addera margarin och kryddor till pannan. Rör runt och låt margarinet smälta.
Smula brödet i stora bitar och vänd ner. Häll upp i en ugnsform.
(Hit kan du förbereda dagen innan eller på morgonen.)
Värm ugnen till 200 grader. Grädda i 15-20 min.