Kryddig vegansk pumpapaj

Den här pajen fungerar lika bra att göra med pumpapuré eller sötpotatis. Hittar du inte pumpapuré kan du koka och mosa en färsk butternut-pumpa.

RECEPT

Pumpapaj

Pajdeg
125 g mjölkfritt margarin
2 ½ dl mjöl
1 ½ msk iskallt vatten.

Blanda mjöl och margarin till en smulig deg.

Tillsätt vattnet och nyp snabbt ihop degen. Överarbeta den inte.

Tryck ut degen i en pajform.

! Kom ihåg att du kan alltid förbereda en pajdeg dagen innan. Vira bara in den i lite plastfolie och placera i kylskåpet.
!! Enklaste sättet att trycka ut en pajdeg är att rulla den till en tjock korv som du skär skivor av och placerar runt formen. Sen är det bara att trycka ihop varje skiva.

Fyllning
400 g pumpapuré eller 400 g kokad och mosad sötpotatis
30 g mjölkfritt margarin
knappt 1 dl äpplemos
2 msk majsstärkelse
2 dl socker
1 dl havregrädde
½ dl mjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
½ tsk nejlika
½ tsk muskot

Värm ugnen till 175 grader.

Mixa puré, margarin, äpplemos och majsstärkelse.

Addera resterande ingredienser.

Häll allt i pajskalet och grädda i 60-70 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *