Himmelskt läcker pecanpaj

Den här pajen är den absolut godaste du kommer att äta. Den är ett MÅSTE till varje Thanksgiving. Hela pecaner, pajskal, karamellig sås… mmm mmm.
Den är supermäktig och räcker till många…

RECEPT

Pecanpaj

Pajskal
3 dl mjöl
½ tsk salt
100 g mjölkfritt margarin
2-3 msk iskallt vatten

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda mjöl och salt. Jobba in margarinet till det är smuligt.

Tillsätt lite av vattnet i taget och nyp snabbt ihop degen. Överarbeta den inte.

Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda i 5 min.

! Kom ihåg att du kan alltid förbereda en pajdeg dagen innan. Vira bara in den i lite plastfolie och placera i kylskåpet.
!! Enklaste sättet att trycka ut en pajdeg är att rulla den till en tjock korv som du skär skivor av och placerar runt formen. Sen är det bara att trycka ihop varje skiva.


Fyllning
3 ½ dl pecannötter
½ msk mjölkfritt margarin
1 nypa salt
10 saltiner (kex)
1,2 dl vatten
35 g mjölkfritt margarin
3 dl socker
60 ml lönnsirap
2 tsk vaniljsocker
3 msk äpplemos
3 msk majsstärkelse

Värm ugnen till 160 grader.

Smält margarinet i en stekpanna, addera pecannötter och salt. Rosta nötterna på medelvärme tills de fått en fin färg. Var försiktig så de inte bränns vid.

Smula ner saltinerna i en skål med vattnet och låt dem suga upp vattnet.

I en matberedare, mixa ihop saltinerna med margarin, socker, lönnsirap, vaniljsocker, äpplemos och majsstärkelse.

Rör ned pecannötterna. Häll smeten i pajskalet.

Grädda 45-50 min. Låt pajen svalna helt innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *