Bönsallad med ugnsbakad rotselleri
Bönsallad
250g borlottibönor, torkade
3-4 tomater
1 rödlök
1/2 dl olivolja
1 dl fryst persilja
2 msk äpplecidervinäger
1 tsk salt
1 krm peppar
Blötlägg bönorna över natten. Koka dem mjuka i ca 1 timme med 1 msk salt. Låt svalna.
Skär tomater och rödlök i mindre bitar. Blanda med bönor och övriga ingredienser.
850g rotselleri
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba roten och skär bort rötter. Vira in den i folie.
Baka i ugn i ca 1 1/2 timme eller tills den blivit mjuk. Ta ut och dela i klyftor.
75g mjölkfritt margarin
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 dl fryst persilja
1 msk mejram
Smält margarinet. Pressa ned en vitlöksklyfta och rör ned resterande ingredienser. Häll kryddmargarinet över den färdiga rotsellerin.