
RECEPT
Fish and Chips
4 port
4 port potatis
Koka.
400 g hård tofu
3 msk pressad citron
salt
1 pkt noriblad
Dela tofun i 8 lika stora bitar. Lägg dem i en form och häll över citron och salta lätt. Låt dem dra in citronen medan du förbereder resten.
Sås
1 ½ dl majonnäs
½ dl smörgåsgurka
½ dl fryst dill
2 msk vegansk kaviar
Hacka gurkan i mindre bitar. Rör ihop med resterande ingredienser.
Ärtmos
3 dl ärtor
2 msk torkad mynta
Mosa ärtorna och blanda samman med myntan.
Frityrsmet
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk majsstärkelse
2 ¼ dl öl
Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner ölen. Låt stå i 15 minuter.
Häll rikligt med olja i en stekpanna och hetta upp.
Klipp noribladen på hälften så du får flera smala remsor. Linda varsin remsa runt en tofubit. Doppa i frityrsmeten och lägg i pannan. Stek gyllenbruna på båda sidor.