Vem kan motstå en riktigt god smörgåstårta? Det är första gången jag gör en veganskt tårta och om jag får säga det själv så blev den riktigt jäkla bra! 😀
Så god att även min far som älskar smörgåstårtor (men ej är vegan) gav den tummen upp och tog en andra bit.
RECEPT
Smörgåstårta
8 portioner
Bas
16 skivor vitt rostbröd
Lager 1
350 g kall kokt potatis
1 dl vegansk kaviar
1 dl fryst dill
½ dl vegansk creme fraiche
½ dl vegansk turkisk yoghurt
Färsk peppar
Salt
Dela potatisen i mindre bitar och blanda samman med övriga ingredienser.
Lager 2
200 g vegopastej
370 g smörgåsgurka
Lager 3
200 g tofu
½ rödlök
2 msk kapris
70 g röd tångkaviar
2 tsk kala manak (svart salt)
1 dl fryst gräslök
1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk creme fraiche
Smula ner tofun i en bunke. Skär rödlöken i små bitar och hacka kaprisen lätt. Blanda ner övriga ingredienser.
Topping
1 burk vegansk majonnäs (à 270 g)
1 gurka
70 g svart tångkaviar
1 citron
1 pkt vegansk lax
Minitomater
Färsk dill
Färsk gräslök
Machesallad
Placera 4 skivor bröd på ett fat. Bred ut lager 1. Bred vegopastejen på 4 skivor bröd och placera på tårtan. Placera ut ett jämt lager av smörgåsgurka.
Lägg på 4 skivor bröd. Bred ut lager tre. Lägg på de sista 4 skivorna bröd.
! Hit kan du förbereda dagen innan servering.
Bred majonnäs runt hela tårtan.
Skiva långa band av gurkan med hjälpa av en potatisskalare. Placera ut toppingen efter eget tycke och smak!