Tzay har varit en favorit i sommarsalladen sedan länge. Numera är produkten lite svår att få tag i men håll utkik i kyldisken. Online kan du fortfarande hitta den frysta varianten.
RECEPT
Tzaysallad
4 port
1 dl bulgur
2 små fänkålshuvuden
125 g salladslök
200 g tzay
1 äpple
1 romansallad
1 kruka bladpersilja, ca 100 g
2 tomater
10 cm gurka
3 msk pressad citron
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
färsk peppar
salt
Koka bulguren enligt instruktioner på förpackningen.
Skiva fänkålen tunt och skär salladslöken i mindre bitar. Stek tillsammans med tzay-bitarna i lite olja på medelvärme.
Under tiden, förbered salladen genom att skära äpplet i mindre bitar. Riv sönder salladen och persilja. Dela tomater och gurka i mindre bitar. Blanda med övriga ingredienser och bulguren.
Lägg fänkålsblandningen uppepå.
Servera gärna med några klickar majonnäs.