Maffiga linsburgare med ramslök

RECEPT
ca 12 burgare

Burgare
3 dl gröna linser
500 g sötpotatis
1 stor rödlök
Salt
Olja
1 msk grillkrydda

Koka linserna enligt förpackningen.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i kuber och rödlöken i stora bitar. Blanda med salt, olja och grillkrydda på en plåt och baka i ugnen 20-25 min.

!
Hit kan du förbereda receptet dagen innan om du vill. 

20 g/20 st ramslöksblad
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl vetegroddar
1 msk skånsk senap
1 msk balsamvinäger
2 tsk salt
1 tsk rökt paprika

Mixa linser och potatis i en matberedare. Överför till en bunke.

Grovhacka ramslöken och pressa vitlöken. Blanda ner i bunken med övriga ingredienser.

Forma till burgare och stek på medelvärme. 

Svamp
150 g ostronskivling
Salt
Mjölkfritt margarin

Dela i stora bitar och stek på medelvärme tills vätskan börjar släppa.

Salta lätt och lägg i en klick margarin. 

Pesto
1 dl valnötter
2 msk näringsjäst
½ dl olivolja
1 msk vatten
¼ tsk salt
30 g/35 st ramslöksblad

Mixa valnötterna i en matberedare till fina smulor.

Addera resterande ingredienser och mixa till en pesto. 

Blanda samman med svampen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *