RECEPT
ca 12 burgare
Burgare
3 dl gröna linser
500 g sötpotatis
1 stor rödlök
Salt
Olja
1 msk grillkrydda
Koka linserna enligt förpackningen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i kuber och rödlöken i stora bitar. Blanda med salt, olja och grillkrydda på en plåt och baka i ugnen 20-25 min.
! Hit kan du förbereda receptet dagen innan om du vill.
20 g/20 st ramslöksblad
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl vetegroddar
1 msk skånsk senap
1 msk balsamvinäger
2 tsk salt
1 tsk rökt paprika
Mixa linser och potatis i en matberedare. Överför till en bunke.
Grovhacka ramslöken och pressa vitlöken. Blanda ner i bunken med övriga ingredienser.
Forma till burgare och stek på medelvärme.
Svamp
150 g ostronskivling
Salt
Mjölkfritt margarin
Dela i stora bitar och stek på medelvärme tills vätskan börjar släppa.
Salta lätt och lägg i en klick margarin.
Pesto
1 dl valnötter
2 msk näringsjäst
½ dl olivolja
1 msk vatten
¼ tsk salt
30 g/35 st ramslöksblad
Mixa valnötterna i en matberedare till fina smulor.
Addera resterande ingredienser och mixa till en pesto.
Blanda samman med svampen.