Om jag bara fick äta en sak resten av livet så är det sushi. Asså, det är så jädra gott. Och ibland, ibland får man lite feeling att göra egen. Egentligen används risvinsvinäger till sushiris men eftersom jag aldrig verkat ha det hemma så ersätter jag det här med äpple- och vitvinsvinäger.
RECEPT
Sushi
4 port
4 dl grötris
2 msk socker
1 msk äpplecidervinäger
1 msk vitvinsvinäger
1/4 tsk salt
5 noriblad
2 avokado
10 cm gurka
1/4 paprika
1 pkt vegansk lax
½ pkt rökt tofu
Servera med:
Soja
Inlagd ingefära
Sesamfrön
Algsallad (ej på bild)
Skölj riset noga!
Koka riset i rikligt med vatten (utan salt) i 20 minuter på låg värme.
Häll av överflödigt vatten och låt stå i minst 30 minuter utan lock.
Blanda vinägrar, salt och socker. Blanda med riset.
Använd riset till riskuddar och sushirullar.