Tyvärr, tyvärr, tyvärr fick jag inte med citronsåsen på bild så ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att kokt hel kronärtskocka tillsammans med hårdstekt smulad chorizo och citronsås är en fantastisk bra kombination!
Perfekt som plockmat eller som en förrätt. Eller varför inte dela på en med kärleken 😉
RECEPT
Kronärtskocka med chorizo och citronsås
2 kronärtskockor
1 liten rödlök
2 veganska chorizokorvar
Skär av stammen på skockorna och klipp av en bit av spetsen på varje blad. Koka dem mjuka i ca 40 min. När du lätt kan dra av ett blad är de klara.
Låt skockorna rinna av upp och ner.
Skär löken i mindre bitar och mosa sönder chorizon, hårdstek de båda i en panna med lite olja.
Öppna upp skockorna och peta ner korvröran mellan bladen.
Citronsås
1 dl havremjölk (gärna iKaffe)
½ dl olivolja
2 msk pressad citron
Flingsalt
Värm mjölken och vispa den till ett skum.
Vispa ner olja och citron och ett par nypor flingsalt.
Häll såsen över skockorna.