Oavsett vad vi pratar om för slags festbuffé är sådana här tunnbrödrullar (snittar?) alltid uppskattade att ställa fram på bordet.
RECEPT
Tunnbrödssnittar med egen majonnäs
Majonnäs
½ dl kikärtsspad s.k. “aquafaba” (spadet från ett kikärtspaket)
1 tsk dijonsenap
1 tsk pressad citron
2 – 2 ½ dl rapsolja
Salt
Peppar
Mixa spadet med dijon och citron med en stavmixer eller matberedare.
Med mixern igång, häll sakta i rapsoljan tills du fått en tjock majonnäs.
Smaka av med salt och peppar. Mixa igen.
Tunnbrödssnittar
1 pkt kikärtor
1 paprika, ca 150 g
1 morot, ca 100 g
ca 2 ½ dl majonnäs (allt av vad du precis gjorde)
1 msk dijonsenap
5 msk fryst persilja
¾ tsk salt
½ tsk peppar
1 burk tångkaviar (à 70 g)
ca 6 st tunnbröd
Skölj och mosa kikärtorna med en gaffel eller med händerna.
Skär paprika och morot i små, små bitar.
Blanda samman alla ingredienser.
Fördela smeten på ca 6 tunnbröd, rulla ihop och skär i lagom stora bitar.
- Du kan självklart köpa färdig vegansk majonnäs och skippa att göra egen.
- Tångkaviaren kan du antingen använda i smeten eller spara till topping. Eller som här, hälften hälften.