De här smaskiga minipizzorna fixar du på nolltid! Degen görs på bakpulver och är därför färdig på ett kick. Toppingen hålls också enkel med za’atar-krydda, svamp och ost.
Testa gärna också den söta mandel- och dadelsalladen till som blir en helt ny smakupplevelse till pizza än en traditionell kålsallad.
- Receptet är utformat för att göra 4 portionsstora pizzor men det är enkelt att dubbla receptet om du vill ha mer.
- Za’atar är en syrlig kryddblandning som du hittar i välsorterade matbutiker och butiker med mellanösternmat.
- Vegansk pizzaost smälter lite bättre än andra veganska ostar men du kan givetvis använda vilken du vill!
RECEPT
Minipizzor
4 små
Deg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl vatten
2 msk olja
Topping
250 g champinjoner
½ dl za’atar
3 msk olja
75 g vegansk pizzaost
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva svampen och stek tills vätskan släpper och ångat bort.
Blanda alla ingredienser till degen. Forma till fyra minipizzor.
Blanda za’atar med olja och bred på degen. Toppa med svamp och riven ost.
Grädda 12 min i ugnen.
RECEPT
Dadelsallad
Sallad
1 ½ dl mandlar
2 nypor flingsalt
4 selleristjälkar
1 rött äpple
2 dadlar
Rosta mandeln gyllenbrun i en torr panna. Strö över saltet.
Skär selleristjälkarna och äpplet i mindre bitar.
Dela dadlarna i små bitar.
Sås
5 dadlar
¾ dl apelsinjuice
Mixa dadlar och juice med en stavmixer. Blanda med salladen.