Jag älskar en caesarsallad. Alltså, ÄÄÄÄLSKAR. Kan typ äta den 7 dagar i veckan om jag fick. Gärna ett helt romansalladshuvud i varje portion haha.
I det här receptet har jag valt att göra dressing på cashewnötter istället för majonnäs. Fetthalten är ungefär lika hög med däremot kommer nötterna med massa andra bra ämnen!
RECEPT
Caesarsallad
4 port
Förbered
Blötlägg cashewnötterna i minst 3 timmar.
Dressing
1 ½ dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
2 msk kapris
2 tsk dijonsenap
2 msk pressad citron
2 msk näringsjäst
1 dl vatten
¼ tsk salt
2 nypor svartpeppar
Mixa cashew och vitlök i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät dressing.
Sallad
2-3 romansalladshuvuden
1 liten rödlök
2 tomater
1 avokado
250 g rökt tofu
50 g vegansk parmesan
Krutonger
Riv salladen i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna halvmånar och dela tomater och avokado i mindre bitar.
Skiva tofun och riv parmesanen.
Fördela allt över salladen och ringla över dressingen.
- Visste du förresten att romansalladen är den nyttigaste salladen?
- Du kan använda ca 1 ½ dl vegansk majonnäs istället för cashew+ vattnet om du vill.
- Köp färdiga krutonger eller rosta gammalt bröd i ugnen med kryddor som basilika och oregano.