Caesarsallad med cashewdressing

Jag älskar en caesarsallad. Alltså, ÄÄÄÄLSKAR. Kan typ äta den 7 dagar i veckan om jag fick. Gärna ett helt romansalladshuvud i varje portion haha.

I det här receptet har jag valt att göra dressing på cashewnötter istället för majonnäs. Fetthalten är ungefär lika hög med däremot kommer nötterna med massa andra bra ämnen!

RECEPT

Caesarsallad
4 port

Förbered
Blötlägg cashewnötterna i minst 3 timmar.

Dressing
1 ½ dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
2 msk kapris
2 tsk dijonsenap
2 msk pressad citron
2 msk näringsjäst
1 dl vatten
¼ tsk salt
2 nypor svartpeppar

Mixa cashew och vitlök i en matberedare. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en slät dressing. 

Sallad
2-3 romansalladshuvuden
1 liten rödlök
2 tomater
1 avokado
250 g rökt tofu
50 g vegansk parmesan
Krutonger

Riv salladen i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna halvmånar och dela tomater och avokado i mindre bitar. 

Skiva tofun och riv parmesanen. 

Fördela allt över salladen och ringla över dressingen. 

  • Visste du förresten att romansalladen är den nyttigaste salladen?
  • Du kan använda ca 1 ½ dl vegansk majonnäs istället för cashew+ vattnet om du vill.
  • Köp färdiga krutonger eller rosta gammalt bröd i ugnen med kryddor som basilika och oregano.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *